از زمان منتشر شدن این خبر بسیاری به ابراز تاسف پرداختهاند و یاد بردبری را گرامی داشتهاند. یکی از این افراد دانکن جونز کارگردان فیلم مستقل و علمی تخیلی «ماه» بود که گفت: «یکی دیگر از چهرههای خلاق ادبیات علمی تخیلی از بین ما رفت.»
بردبری زاده ایلینویز بود و در نوجوانی به همراه خانوادهاش به لس آنجلس رفت. او پس از ترک تحصیل تا سه سال با روزنامهفروشی گذران زندگی و در اوقات بیکاری داستاننویسی میکرد.
از اوایل دهه 1940 بود که داستانهای کوتاه او راه به مجلات ادبی ویژه داستانهای علمی تخیلی مثل «وییرد تیلز»، «استوندینگ ساینس فیکشن» و «کاپیتان آینده» باز کردند. سال 1947 او با مارگارت «مگی» مکولر ازدواج کرد که اولین رمان بردبری یعنی «کارناوال تاریک» را منتشر کرد.
بردبری در سال 1950 با نوشتن مجموعه داستان «حکایتهای مریخیها» جایگاه خود را در میان نویسندگان علمی تخیلی تثبیت کرد. کتاب او داستانهایی درمورد اهالی زمین است که مریخ را از بین میبرند.
مشهورترین اثر بردبری یعنی «فارنهایت 451» در سال 1953 منتشر شد. این کتاب جامعهای در آینده را نشان میدهد که در آن کتابها در دمای 451 فارنهایت به آتش کشیده میشوند. در این بین عدهای برای نجات فرهنگ و ادبیات بطور مخفیانه کتابها را پیش از سوزانده شدن، حفظ میکنند. فرانسوا تروفو کارگردان بزرگ فرانسوی سال 1966 براساس این رمان فیلمی موفق ساخت. بسیاری این رمان را در از مهمترین آثار علمی تخیلی قرن بیستم حساب میکنند.
شاید کمتر کسی به یاد داشته باشد که بردبری در سینما هم نویسنده فعالی بود. او فیلمنامه های متعددی نوشت که مهمترین آنها «موبی دیک» برای جان هیوستن بود و در تلویزیون هم متن سریالهایی چون «تعلیق»، «برنامه آلفرد هیچکاک» و «منطقه سپیدهدم» را نوشت.
این نویسنده که شیفته ادبیات بود سال 2008 گفت: «اگر خواندن بدانید، تحصیلاتتان درمورد زندگی تکمیل است و آن وقت میدانید چطور رای به دموکراسی بدهید! اگر خواندن ندانید
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.